Opäť po roku budú vyhlásení víťazi Výročných cien Zväzu autorov a interpretov populárnej hudby (ZAI). Takzvané „slovenské Grammy“ sa budú odovzdávať 16. januára v bratislavskom MMC.

Znovuoživená tradícia pokračuje. Víťazi za rok 2019 budú vyhlásení v jedenástich kategóriách. Oproti minulému roku je o jednu menej, keďže sa zlúčili celoplošné a lokálne rozhlasové stanice. Okrem hlavných kategórií (Rozhlasová stanica roka, Hudobný redaktor roka, Usporiadateľ roka, Festival roka, Klub roka veľký/malý (nad 200/do 200 miest), Album roka, Spevák roka, Speváčka roka, Skupina roka, Objav roka) bude udelená aj Cena za celoživotný prínos k rozvoju hudobnej scény. Laureát tejto ceny bude, podobne ako minulý rok, prekvapením večera.

Počas slávnostného večera vystúpi skupina Gladiator a všetci nominovaní v kategórii Objav roka - Parketový Lev, Lady Jane a The Youniverse. Moderátorom večera bude Peter Kočiš a akcia je opäť prístupná širokej verejnosti.