Z hudobníkov herci

V šoubiznise je to už raz tak, že v jednu chvíľu je človek tu a v druhú zase tam. Dôkazom tohto faktu sú hlavne tí, ktorí občas doslova sedia na dvoch stoličkách, a to okrem tej hudobníckej napríklad na hereckej.

 Hviezdy si často vzájomne pchali aj pchajú prsty do remesla. Ale aspoň je šoubiznis o niečo zaujímavejší. Predsalen je príjemné, keď si človek zapne film a zrazu si uvedomí, že sa v ňom mihol jeho obľúbený hudobník, hoci aj keď len na niekoľko krátkych sekúnd. Takto sa už v seriáloch alebo filmoch objavili napríklad Gene Simmons, Alice Cooper, Jon Bon Jovi, Meat Loaf a mnohí iní. Povedzme si teda o niektorých z nich, ktorí sa na obrazovkách a plátnach mihli.

Tip redakcie: Zábava pre dospelých, vzrušujúce prádlo a hračky, ktoré spestria váš intímny život

Ozzy Osbourne

Kde by nebol Ozzy, však? Pokiaľ ste ešte nevideli Ghostbusters, potom dávajte dobrý pozor, aby ste neprepásli člena Black Sabbathu. Jeho repliky sú pri fiktívnej kapele Beasts Of Mayhem.

 Nie je to však jeho prvé účinkovanie vo filme. V roku 2000 sa objavil v snímku Adama Sandlera Little Nicky a v roku 2013 sa celý Black Sabbath mihol v jednej časti CSI: Kriminálka Las Vegas.

Steven Tyler

Frontman Aerosmithu sa na striebornom plátne objavil v horore Happy Birthday. Zahrá si mexického cowboya. A nezabudnite si ho vychutnať aj v epizóde Dva a pol chlapa, kde hrá sám seba, ako Charlieho suseda.

Slash

Je veľká škoda, že ho nájdete iba vo vystrihnutej scéne, ale predsa sa to na internete dá nájsť. Spomínaných niekoľko sekúnd Slashovho herectva je zo SpongeBob: Špongia na suchu. Prečo scéna nakoniec vo filme nebola, nevedno, no každopádne je výborná.

Chester Bennington

Spevák už skôr rockových než niekdajších numetalových Linkin Park si zahral v horore, ale aj v komédii. Pokiaľ si z Crank, kde Jason Statham bojoval o život, pamätáte chlapíka s jednou jedinou replikou v autobuse, to bol Chazzy. Podobne krátku rolu mal aj v pokračovaní Crank: High Voltage, kde sa so Stathamom stretol na konských dostihoch. 

Na filmovom plátne sa objavil ale aj v roku 2010, kedy si zahral Evana v kultovom horore Saw, konkrétne v časti Saw 3D: The Final Chapter.

Jared Leto

Tento charizmatický modrooký rocker bol vždy v prvom rade herec, až potom spevák, hoci teraz sú u neho oba fronty skôr vyrovnané. Kapelu Thirty Seconds To Mars má so svojím bratom Shannonom za bicími a s Tomom Miličevicom za gitarou od roku 1998. Ale vo filmoch hviezdi už od roku 1995.

Z jeho najznámejších účinkovaní vo filmoch sú zrejme role vo Fight Clube, American Psycho, Requieme za sen, Alexandrovi Veľkom či v Pánovi Nikto. No najviac ocenenia výkonu sa mu dostalo v roku 2013 za Klub poslednej nádeje, kde si zahral po boku Matthewa McConaugheya transvestitu s AIDS. Práve za túto rolu získal Oscara, Zlatý glóbus, ale aj mnoho iných ocenení. A faktom je, že zaslúžene, keďže sa dokonale dokáže vžiť do postavy.

Najmä komiksoví nadšenci dychtili po tom, ako sa zhostil úlohy superzloducha Jokera v snímke Suicide Squad. Podľa svojich hereckých kolegov Leto zostával v role dokonca aj keď boli kamery vypnuté. Skoro s nikým nehovoril, Willovi Smithovi, ktorý stvárni Deadshota, poslal náboje, zatiaľ čo Margot Robbie, Harley Quinn – ženskej protiváhe Jokera, zase živú myš. Jay Courtney, ktorý si zahrá v tomto filme Boomeranga, sa vyjadril, že sa Leta dokonca bál.

Zapísal sa Leto do dejín kinematografie medzi ostatné veľké mená, ktoré prepožičali tvár tomuto zelenovlasému zloduchovi?

Bonus – Marilyn Manson bez mejkapu

Ku všetkým spomenutým netreba zabudnúť nakoniec na čerešničku. Vidieť Marilyna Mansona bez mejkapu je už v dnešných dňoch odvaha a šialenstvo. Ale kedysi… Kedysi sa na neho celkom dalo pozerať, čo dokazuje film z roku 2007 Rise Blood Hunter. Úprimne, kto z vás by vedel, že celkom sympatický barman je Manson?

Hudobníkov / hercov sme lovili len vo vodách tvrdej hudby, vieme ale, že ich je ďaleko viac. Dajte nám tipy do komentára.

Foto: hotel-r.net

Napíšte komentár

Napíšte hľadané slovo / slová a stlačte ENTER