Koľko hudobných žánrov poznáte?

Je to jednoduché. Existuje rock, pop, metal, country, techno, hiphop, funky a ešte asi dva žánre. Tak na toto zabudnite tak rýchlo, ako rýchlo bubnuje Mike Mangini.

Tip redakcie: Zábava pre dospelých, vzrušujúce prádlo a hračky, ktoré spestria váš intímny život

Existuje power violence, j pop, opm, zydeco a ďalšie stovky a tisíce hudobných žánrov. Všetko to nájdete prehľadné na online mape hudobných žánrov – Every Noise At Once.

Dávajte si ale pozor na čas. Preklikávaním tejto hudobnej mapy žánrov a podžánrov sa dajú stráviť celé hodiny. Pre každý hudobný štýl existuje ukážka. Tak napríklad, kliknutím na protopunk sa dozviete, že typickým predstaviteľom je The Passenger od Iggy Popa. Alebo že skupiny Iron Maiden, Saxon a Judas Priest sú členovia žánru NWOBHM.

Prečítajte si: 10 krokov ako rozmlátiť gitaru

Keby ste si chceli vypočuť zástupcu každého hudobného žánru, tak pri priemernej dĺžke skladby tri minúty by vám to zabralo 11 a pol dňa nepretržitého počúvania.

Kto chce ísť ešte hlbšie, klikne na ikonu dvojitej šípky za názvom žánru a dostane sa do mapy predstaviteľov zvoleného štýlu. Objaví tak rozsiahlu mapu skupín, samozrejme, s ukážkami tvorby.

Nechýba vyhľadávanie a funkcia Scan, ktorá náhodne vyberá hudobné žánre a prehráva ukážky.

Pre úplnosť prikladám video, ako rýchlo ten Mike bubnuje. Je to naozaj rýchlo, a to ešte stále nie je jeho najlepší výkon.

Leto je dlhé, ležanie na pláži nudné, preklikávať sa tisíckami hudobných žánrov môže byť príjemným spestrením. Dajte vedieť do komentárov, či ste si našli nového favorita.

Napíšte komentár

Napíšte hľadané slovo / slová a stlačte ENTER